tiistai 1. lokakuuta 2013

Sä oot mun Johnny - mä oon sun Baby

TV-torstaissa on kysytty taannoin ärsyttävintä reality-ohjelmaa. Asiaan olen paneutunut lukemalla toisten vastauksia ja pohtimalla omia kokemuksiani eri reality-ohjelmien katsomisesta. Myötähäpeää herättää turhan moni. Ärsyttävät julkisuustyrkyt ja realitystä toiseen kiertävät tutut naamat saavat ihokarvat nousemaan pystyyn monesti. Mutta joukossa on myös ikisuosikkeja. Hei, mä ihan oikeasti tykkään BB-Nikosta ja Teuvosta! Aivan sama mitä ne tekee tai missä ne on. Oli myös itsestään selvää että tottakai Jukkapoika löytyy uudesta Vain Elämää:stä.

Valintani ärsyttävimmäksi reality-ohjelmaksi on kuitenkin hämmentävä tanssikilpailun muotoon puettu parinmuodostusoppa Dirty Dancing: The Time of your life. Tässä siis naiset (eli Babyt) ja miehet (eli Johnnyt) opettelevat tanssimaan Dirty Dancingin tanssiosuuksia. Parinmuodostusteemaa pönkitetään tanssiparivalinnoilla ja haastetehtävien palkinnoilla. Ja tottakai tässä sarjassa on tuomaristo, ollaanhan toki idols-talent-dance meets kaikki ne parinmuodostusohjelmat -tyylisen genren parissa.


Kuvalainaus: Wikipedia.org


Koska en ole koskaan nähnyt Dirty Dancing -elokuvaa, oli erittäin hämmentävää nähdä sarjasta random-jakso, jossa Johnnyt joutuivat nostamaan Babyt vedestä suorin vartaloin käsiensä päälle (kuten kuulemma elokuvassa) ja pitämään neitoja siellä mahdollisimman pitkään. Voittajapari voitti sitten jonkun intiimin yön kelomajassa aivan kahden kesken. Ja sitten seuraavana päivänä taas tanssittiin. Tuomarit höpisivät jatkuvasti parien välisistä kemioista kyllästymiseen asti. Ymmärrän kyllä, että elokuvan todellinen fani osallistuisi tähän ohjelmaan, mutta suurin osa tanssijoista tuskin olivat elokuvasta kuullutkaan.

En oikein vieläkään ymmärrä miksi ihmeessä tällainen ohjelma on tehty. Syyn tiedän (juhlittiin elokuvan 20v julkaisua). Mutta miksi vielä se toinenkin tuotantokausi?




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti