perjantai 18. lokakuuta 2013

Tales of the City

Kirjahaasteessa kysytään parasta lukemaani kirjasarjaa. Vastaan sarjalla, josta pidän luettuna, kuunneltuna (äänikirjana) ja tv-sarjanakin. Jos muistelen oikein, niin ainoastaan ensimmäinen osa on suomennettu. TV-sarjana olen nähnyt ensimmäisen kirjan ja muutaman osan toistakin (ja taas internetin kätköistä löytyy lisää tietoa - kolmaskin kirja on visualisoitu minisarjaksi).

Kirjasarjaan on alunperin kuulunut 6 teosta, joille kirjailija on tätä nykyä kirjoittanut vielä kolme lisäosaa (uusin ilmestyy v. 2014). Näissä nyt ilmestyneissä kahdeksassa teoksessa käydään läpi San Franciscossa asuvien henkilöiden elämään 70-luvulta alkaen aina nykyhetkeen asti.

Kyseessä on Armistead Maupinin Tales of the City -saaga, johon kuuluvat kirjat Tales of the City (suom. Kertomuksia kaupungista), More Tales of the City, Further Tales of the City, Babycakes, Significant Others, Sure of You, Michael Tolliver Lives, Mary Ann in Autumn ja vielä ilmestymätön The Days of Anna Madrigal. Maupin on itse lukenut ainakin kuusi ensimmäistä äänikirjoiksi. Toimivat erinomaisesti myös kuunneltuina.

Kuva: adlibris.com

Ei taida olla toista kirjasarjaa jonka kanssa olisin niin paljon itkenyt ja nauranut kuin tämä. Itselläni on vielä lukematta sarjan uusin, Mary Ann in Autumn, mutta odottelen kirjaa parhaillaan saapuvaksi, joten pian olen taas ajan tasalla Barbary Lanen väen kuulumisista.

Kuva: Adlibris.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti