maanantai 30. syyskuuta 2013

Kehollista romantiikkaa

Movie mondayssa pyydetään nimeämään mielestäni kaikkein huonoin elokuva. Tämä valinta tekee tiukkaa. Mieli tekee vastata heti Tarantinon Pulp Fiction, mutta sen huonous liittyy niin paljon henkilökohtaisuuksiin, että pitänee vain todeta että todellakin inhoan sitä. Kaikkein huonoimmaksi sitä en pysty kuitenkaan luokittelemaan. 

Sitten tekee mieli vastata Uli Edelin ohjaama Last exit to Brooklyn. Miten niin hyvä kirja saadaan pilattua totaalisesti. Ja Jennifer Jason Leigh Tralala-prostituoituna. Voi yök! JJL inho kesti monta vuotta tämän elokuvan jälkeen. Mutta ei, se on häpeällinen versio Hubert Selby jr:n loistavasta kirjasta mutta ei siltikään kaikkein huonoin.

Kolmanneksi käväisee mielessä Matrix, jota en saattanut edes katsoa yhdeltä istumalta vaan useissa osissa vhs-kasettia pysäytellen. Ja siltikään en muista elokuvasta mitään muuta kuin ne pysäytyslennot ja Keanu Reevesin takin. Ei siltikään kannuksia kaikkein huonoimmaksi

Mikä siis on kaikkein huonoin... valintani on Buttgereitin Nekromantik. Kertakaikkiaan niin ällöttävä että pikakelauksella olen elokuvan aikoinaan katsonut. Ehkä nyt monen vuoden jälkeen voisi yrittää uudelleen, mutta sellainen ellottava maku tulee suuhun jos edes ajattelen...


Kuvalainaus: Nekromantik Wikipedia.org

Että näin. Aamen.

4 kommenttia:

  1. Hyvä vastaus, vaikken kyseisestä elokuvasta ole kuullutkaan =)
    Mielenkiintoista, että Pulp Fiction ei miellyttänyt sinua, vaikka se on yleisesti ylistetty elokuva. Itse inhoan musikaaleja ja esim. Les Miserables (2012) on surkea, en voi vieläkään uskoa, että jaksoin istua sen läpi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole edes yrittänyt Les Miserablesia. Heh. Siinä olis muuten hyvä kysymys: minkä megahitin katsomisen olet onnistunut välttämään... mulla olis toinenkin hyvä vastaus jemmassa.
      Pulp Fictionista voin kertoa joskus lisää, mutta sen ohessa pitää jaaritella pitkästi eräästä toisesta samaan aikaan ilmestyneestä elokuvasta, joten jätän tuonnemmaksi.

      Poista
  2. Hiiii!!! Minun oli pakko tulla kommentoimaan ihan vaan koska yksi mun heitteille jäänyt & turha blogi on http://femaletrouble666.blogspot.fi/ :D Leffablogi sit toisaalla, sinne suollan leffamaanantai-asiaa jossain välissä. Nyt tutkin lisää mitä sulta täältä löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei vaan! Täällä on vielä kovin vähän mitään mutta perässä tullaan :)

      Poista