keskiviikko 2. lokakuuta 2013

30 day book challenge ja Sofi

Riipaistaanpa samalla tämäkin käyntiin. Minulla tuntuu nyt riittävän asiaa aiheesta kuin aiheesta. Ilmeisesti tämä monen vuoden ei-tekstiksi-patoaminen aiheuttaa nyt kirjoitusripulin.

Ensimmäiseksi kirjahaasteessa kysytään parhainta viime vuonna lukemaasi kirjaa. Minulle tämä siis tarkoittaa kirjaa, jonka luin vuonna 2012. Viime vuosi oli todella kiireinen, joten ehdin lukea vain muutaman kirjan. Parhain niistä kuoriutui joulupaketista ja ehdin sen joulupyhien aikana saada juuri luettua. Ikäväkseni joudun toteamaan, että kirjavalintani on siinä mielessä tylsä että se kuoriutui todennäköisesti valtaosan joulupaketeista. Mutta toisaalta voin kyllä tunnustaa myös ihan aidosti pitäneeni kirjasta.

Sofi Oksaseen suhtaudun siinä mielessä ristiriitaisesti, että jotenkin harmittaa että Viron paras kirjailija on suomalainen. Siis virolaisten puolesta. Ja toisaalta suhtaudun ristiriitaisesti siksi että todellakin inhosin Oksasen Baby Janea, vaikka sen suhteen odotukseni olivat tosi korkealla. Sen sijaan Stalinin lehmät ja eritoten Puhdistus miellyttivät kovasti. Eli jatka Sofi vaan Viron historian parissa. Minä luen kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti