sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Liskoihmiset

Vastailen nyt muutamaa päivää myöhässä tähän tv-torstain haasteeseen. Haasteessa pyydetään nimeämään tv-sarjan hahmo, jota olet joskus inhonnut, mutta joka jostain syystä on onnistunut voittamaan minut puolelleen. Haasteessa pyydetään myös kertomaan mistä kyseinen muutos mahdollisesti johtui.

Jostain syystä tiesin heti mitä vastaisin, joten täysin tämän intuition varassa sitten vastaankin. Valintani on Jane Badlerin esittämä Diana, sarjasta V. Selitystäkin riittää, mutta ensin joudun tutkailemaan hiukan sarjan taustoja ja sitä miten ja milloin niitä suomessa esitettiinkään jotta muistaisin oikein "tarinan" kulun. Siis oman tarinani joka kertoo siitä, miten ja milloin aloin pitämään Dianan hahmosta.

Ensimmäisellä tv-kierroksellaan suomessa (en löytänyt tarkkaa ajankohtaa äkkiseltään, mutta jonnekin 80-luvun jälkipuoliskolle tuon ajottaisin), esitettiin ilmeisesti vain alkuperäinen kaksiosainen minisarja. Toisella kerralla (muistaakseni) mukana oli jo The Final Battle jaksot. Näitä seurannutta V-sarjaa ei taidettu ruudussa koskaan nähdäkään, mutta jaksot oli videovuokraamoista saatavissa. Kyseinen sarja on saanut siis kunnian olla ensimmäinen niin fanittamani tv-sarja, että kotiin todellakin kannettiin kaksi muovikassillista vhs-kasetteja jotta saatiin vierailijat kuriin. Seuraavan kerran vhs-kasetteja kannettiinkin vasta Twin Peaksin aikaan. Hiukan sekavaa oli selvittää sarjan todellista kulkua, mutta täältä löytyy kattavasti tietoa kaikista sarjaan kuuluvista osista ynnä oheistuotteista. Fanisivuista kiinnostavin ja kuvarikkain sen sijaan on tämä. Alkoi kiinnostamaan myös tuo uusin rykäys vuosilta 2009-2011, erityisesti nyt kun tiedän Dianankin siinä olevan.

Mutta Dianasta siis... Hänhän siis oli vierailijoiden komentaja, viralliselta arvoltaan Chief Science Officer. Lisää Dianan luonteenkuvasta voi lukea täältä. 80-luvulla sympatiani olivat tietenkin vastarintaliikkeen puolella, joten luonnollisesti inhosin Dianaa. Pitkää sarjaa (V-series) katsoessa Diana alkoi jotenkin rasittaa ja ärsyttää enkä siis yhtään lämmennyt hänen liskoilulleen (jota siis oli yhä enenemissä määrin noissa lisäjaksoissa). Pidin alkujaksojen ja Final Battlen tunnelmista muutenkin enemmän. Dianasta aloin pitää vasta aikuisiällä DVD-kertauksen yhteydessä. Taisin olla vasta silloin kypsä ymmärtään ja arvostamaan Dianan sadistisia piirteitä ja aloin kompata muutenkin enemmän vierailjoiden meininkiä. Diana on aika kova lady, jolle soisin maailman herruuden mielelläni. Vahva vanhva nainen!

Löysin myös tällaisen mielenkiintoisen kirjoituksen alkuperäisestä V-sarjasta. Siinä sivutaan monia niitä ajatuksia ja asioita joita itsekin tuumailin sarjan uudelleenkatselun yhteydessä. Kirjoittaja kertoo myös ajatuksistaan uutta V-sarjaa kohtaan. Mielenkiintoista.


Kuva: cdon.com

Äsht. No nyt alkoi se teemamusiikkikin soimaan päässä. Ei pitäisi ajatella V:tä näin paljon kerralla. 
Over and out.

3 kommenttia:

  1. Tää tuli ekaa kertaa kun olin aika muksu, mut sain kattoa ja olin tosi koukussa. Diana on ekoja semmosia grauuuu-naishahmoja, jotka on varmaan huutaneet mut sisäistä lesboani, mut lopulta kuitenkii enempi tuli kuolattua sarjasssa niitä takatukkaisia miehiä, joilla oli pari numeroo liian pinkeät farkut jalassa. Tästä viisastuneena, taidanpa tilata boxin itelleni joululahjaksi, sit nähdään kuka on kuka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hupsis, vastaus menikin seuraavaksi kommentiksi.

      Poista
  2. Näin kävi mullekin, piti brittiamazonista napsauttaa nuo vanhat kun niitä ei muualta enää löytynyt. Tuo "sarja kokoneisuudessaan" jo hyllystä löytyikin, mutta siinä siis vain jatko-osat kahdelle ensimmäiselle. Nyt odotan innolla milloin paketti tulee, että kuulen sen tididi tididi tididi tididi tididi tididi tididi tididi...

    VastaaPoista