lauantai 16. marraskuuta 2013

Kaikki on hyvin

Musiikkihaasteessa menossa päivä 11.  Day 11- A song that is amazing to hear played live. Ei ole montaa sellaista kappaletta joihin olisin ihastunut päätäpahkaa liveversiona. Eli tarkoitan tässä nyt sellaista hetkeä että kuulen jossakin keikalla bändin soittavan minulle täysin vierasta kappaletta ja todellakin tipahdan sen upeudesta. Muutaman kerran näin on kuitenkin käynyt. Ensimmäinen mieleentuleva oli Kapteeni Ä:nen keikalla kuultu Pläski. Sitä ei taidettu kuitenkaan koskaan sinä versiona levyttää. No, ei tätä valintaanikaan ihan sellaisenaan tietenkään ole.

Jotain minussa mullistui monta vuotta sitten Tallinnalaisella rock-klubilla kun olin kuulemassa J.M.K.E:n keikkaa. Kesken keikan sinne kapusi mies mikrofonin ääreen ja hyvin eleettömästi esitti kappaleen jossa laulettiin toistuvasti "kaikki on hyvin". Koska en Villu Tammea lukuunottamatta tuntenut virolaista punk-skeneä, en siis tuntenut laulua, laulajaa enkä sitä miksi kaikki hullaantuivat hänen kavutessaan lavalle. Mutta laulu iski kuin tykki.

Tänä päivänä tiedän toki mistä ja kenestä oli kyse. Lavalle nousi ViroPunkin airut, Tõnu Trubetsky. Bändinsä Venneskond oli aikoinaan alun perin levyttänyt kappaleen, mutta Vürst, eli ruhtinas Trubetsky, oli tehnyt siitä neliraitaversion myös J.M.K.E:n kanssa. Liveveto kuulostaa sata kertaa paremmalta kuin tuo levytetty rämistys. Tulen aina onnelliseksi kuullessani tämän, ja muistan hyvin miltä tuntui kuulla se ensimmäistä kertaa ja kaikki oli hyvin. Ai jai. 

Kõik on hea

Ahh
Vaevata
Mul pole tõesti miskit kaevata
Kõik tuleb kätte ilma vaevata
Jah kõik on hea kõik on hea

Ahh
Paremaks
Ja päiksetõus läeb aina varemaks
Ja maailm läeb aina paremaks
Jah kõik on hea kõik on hea

Ahh
Helgemaks
Ja taevas läeb uha selgemaks
Ja elu läeb üha helgemaks
Jah kõik on hea kõik on hea

Ahh
Kõik on hea kõik on hea
Kõik on hea hea kõik on hea

Ahh
Keelatud
Kõik halb on ammu ära keelatud
Ja murepisar alla neelatud
Jah kõik on hea kõik on hea

Ahh
Kõik on hea kõik on hea
Kõik on hea hea kõik on hea


Lyriikat lainattu täältä. Ja ne onkin todella hienot. Virolainen laululyriikka on jostain kumman syystä muutenkin lähellä sydäntäni. Mutta mutta... Koska en voi tarjota teille oman kokemukseni kaltaista videopätkää, valitsin tuutin kätköistä Venneskondin liveversion. Lämmin tunne tulee tästäkin. Nauttikaa! Se oli käsky.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti